BackWERK en Lekkerland Nederland verlengen succesvolle samenwerking

BackWERK en Lekkerland Nederland verlengen succesvolle samenwerking

Lekkerland en backWERK werken al sinds 2016 succesvol samen waarbij Lekkerland de logistieke dienstverlening voor backWERK op haar rekening neemt. Ook de komende jaren worden de bakery-cafés van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. In de nieuwe samenwerking die per april 2022 start, ligt de focus op het verder realiseren van de gestelde groeiambities.

BackWERK is een succesformule met een duidelijke positionering in de markt. In 2009 werd de eerste Nederlandse vestiging geopend in Nijmegen. De afgelopen jaren is de franchiseketen hard gegroeid en telt op dit moment meer dan 340 vestigingen met locaties in diverse Europese landen, waaronder Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Momenteel staat het aantal vestigingen in Nederland op [38]. Met de recente ontwikkeling waarbij HMS Host Broodzaak als franchiser vervangt  door backWERK, is de weg naar verdere groei ingezet. Ook op de stations gaat backWERK consumenten nu verleiden met hun aantrekkelijke assortiment. Dit bestaat uit huisgemaakte sappen en smoothies, vers belegde broodjes, heerlijke hartige snacks voor bij de verse koffie en een breed assortiment aan gekoelde dranken. ‘Het verlengen van de samenwerkingsovereenkomst is een onderstreping van het vertrouwen tussen backWERK en Lekkerland, we kijken uit naar een fantastische voortzetting,’ aldus Dick de Vilder managing director van backWERK Nederland.

Succesvolle strategische samenwerking

De wereld verandert in een hoog tempo. Snelheid, gemak, duurzaamheid en beleving zijn groeiende trends. Dit zijn ontwikkelingen waar Lekkerland naadloos op inspeelt als supply chain partner van backWERK met haar bevoorrading van de backWERK winkels. ‘Wij zijn verheugd dat wij de jarenlange samenwerking met backWERK opnieuw kunnen verlengen. De sterke positionering van backWERK in de markt en de enorme groeiambities die zij hebben sluiten naadloos aan bij de ambities van Lekkerland om te groeien binnen het convenience segment. We zijn trots op het sterke partnership dat wij met backWERK hebben opgebouwd in de afgelopen jaren en kijken dan ook met veel vertrouwen naar de toekomst om gezamenlijk verdere groei te realiseren en backWERK’s ‘Most convenient partner’ te blijven,’ aldus Olaf Gockel, Directeur Sales van Lekkerland.

Lekkerland als most convenient partner voor backWERK

Samen met backWERK is Lekkerland continu op zoek naar verbeteringen binnen de keten, die zorgen voor meer efficiëntie en verduurzaming. Zo zijn de vrachtwagens van Lekkerland voorzien van het unieke en duurzame Intelligent Cooling System (ICS). Een door Lekkerland zelf ontwikkeld intelligent koelsysteem dat ervoor zorgt dat de temperatuur van de te leveren producten te allen tijde op peil blijft. ICS koelt de vrachtwagencompartimenten volledig automatisch. De lucht en energie worden slim verdeeld en tegelijkertijd wordt er zo efficiënt en zuinig mogelijk omgegaan met de capaciteit van de vrachtwagen. Zo kunnen ze de kwaliteitseisen van de klant waarborgen en garanderen ze dat producten op de perfecte temperatuur geleverd worden. Dit is extra belangrijk gezien de grote hoeveelheid (ultra)vers assortiment voor backWERK. De kwaliteit van het assortiment is waar richting de consument het verschil wordt gemaakt. Dit moet echt top zijn. Hierin trekken backWERK en Lekkerland als partners op.